Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé, de lehet borjúcomb vagy marhabélszín is
1 húsos zöldpaprika
1 vöröshagyma
1 evőkanál görög fűszerkeverék
(készen kapható)
6 evőkanál olaj (olíva is lehet)
Elkészítés:
A húst kétcentis kockákra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, a húshoz hasonló nagyságúra daraboljuk. A hagymát lehéjazzuk, cikkekre vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat felváltva 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk. A fűszerkeveréket az olajjal összekeverjük és ezt a nyársakra locsoljuk úgy, hogy mindenhol érje, majd letakarva, hűtő-szekrényben egy éjszakán át érlel-jük.
A nyársakat forró rostsütő lapon vagy serpenyőben, többször megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük, de elkészíthetjük 200 °C-os sütőben 18-20 perc alatt is.
Tálalhatjuk tepsiben sült burgonyával és Tzatzikivel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése