2014. szeptember 2., kedd

Görög citromos rizsleves



Hozzávalók:
  • 1 liter tyúkhúsleves (akár kockából is lehet)
  • 3 dkg rizs
  • bors
  • 1 citrom
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
Elkészítés:
A levest forrásig hevítjük, beledobjuk a megmosott rizst, és mérsékelt tûzön lassú forralással 10-12 percig fõzzük (a rizst ne fõzzük túl puhára).
A kicsavart citromot átszûrjük, a tojást jó habosra felverjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojáshoz a citrom levét, majd apránként 5-6 evõkanál levest (krémszerûnek kell lennie).
Lehúzzuk a levest a tûzrõl, és lassan hozzácsurgatjuk a citromos-tojásos krémet. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk, meghintjük petrezselyemmel.







Nincsenek megjegyzések: