Hozzávalók:
- 20 dkg kézmeleg görög joghurt
- 60 dkg fehér finomliszt (BL 55)
- 1 zacskó száraz (instant) élesztő 7 gramm (25 g friss élesztőnek felel meg)
- 1 evőkanál cukor (vagy méz)
- kb. 2 dl langyos víz
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál olíva olaj
- olíva olaj a kenéshez
- fél teáskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítése:
Az élesztőport nem szükséges futtatni!
A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, majd elkeverjük a sóval, a cukorral, a köménnyel és az élesztővel szárazon!A liszt közepén egy kis gödröt készítve hozzáadjuk az olíva olajat, a joghurtot, elkeverjük.A tészta összedolgozása közben hozzá adagoljuk a vizet, hogy a tészta ne legyen ragadós.Konyharuhával letakarjuk a tésztát, és szobahőmérsékleten 20 percre pihenni hagyjuk.A tésztát 8 részre osztjuk, és kb. akkorára nyújtjuk, amekkora “pajzsban” meg kívánjuk sütni őket.A 8 db nyers lepényünk mindkét oldalát olíva olajjal megkenjük, és a pajzson mindkét oldalát aranybarnára sütjük.A kész pitákat konyharuhával letakarjuk.
Az élesztőport nem szükséges futtatni!
A lisztet beleszitáljuk egy edénybe, majd elkeverjük a sóval, a cukorral, a köménnyel és az élesztővel szárazon!A liszt közepén egy kis gödröt készítve hozzáadjuk az olíva olajat, a joghurtot, elkeverjük.A tészta összedolgozása közben hozzá adagoljuk a vizet, hogy a tészta ne legyen ragadós.Konyharuhával letakarjuk a tésztát, és szobahőmérsékleten 20 percre pihenni hagyjuk.A tésztát 8 részre osztjuk, és kb. akkorára nyújtjuk, amekkora “pajzsban” meg kívánjuk sütni őket.A 8 db nyers lepényünk mindkét oldalát olíva olajjal megkenjük, és a pajzson mindkét oldalát aranybarnára sütjük.A kész pitákat konyharuhával letakarjuk.
Forrás:sarti-info.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése