2014. szeptember 2., kedd

Gyros görög salátával




Hozzávalók:
A gyroshoz:

  • személyenként kb. 20 dkg marha-, pulyka- vagy csirkehús - aktuális hangulatunknak megfelelően
  • gyros fűszerkeverék
  • kevés olívaolaj
A salátához:
  • paradicsompaprika
  • uborka
  • olívabogyó
  • zöldhagyma esetleg lilahagyma
  • feta sajt
Elkészítés:
A húst felcsíkozom és beleforgatom az olajjal összekevert fűszer-pácba, majd állni hagyom. Amíg a hús pácolódik, megcsinálom a salátát: felkockázom-csíkozom-karikázom a zöldségeket és a sajtot, majd jól összekeverem az egészet. Ha kész a saláta, szinte pirosra sütöm a húst, és ha elérte a megfelelő színt, tálalom is.
Finomabb lessz,ha a salátára öntünk egy kis dresszinget: natúr joghurt vagy tejföl,só,apróra vágott kapor,fokhagyma.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: