Hozzávalók:
A gyroshoz:
- személyenként kb. 20 dkg marha-, pulyka- vagy csirkehús - aktuális hangulatunknak megfelelően
- gyros fűszerkeverék
- kevés olívaolaj
- paradicsompaprika
- uborka
- olívabogyó
- zöldhagyma esetleg lilahagyma
- feta sajt
A húst felcsíkozom és beleforgatom az olajjal összekevert fűszer-pácba, majd állni hagyom. Amíg a hús pácolódik, megcsinálom a salátát: felkockázom-csíkozom-karikázom a zöldségeket és a sajtot, majd jól összekeverem az egészet. Ha kész a saláta, szinte pirosra sütöm a húst, és ha elérte a megfelelő színt, tálalom is.
Finomabb lessz,ha a salátára öntünk egy kis dresszinget: natúr joghurt vagy tejföl,só,apróra vágott kapor,fokhagyma.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése