Hozzávalók:
- Fél kg padlizsán 1 centis szeletekre vágva,
- fél kg paradicsom 1 centis szeletekre vágva,
- 2 zöldpaprika vékonyan felszeletelve,
- 25 dkg bárányhús és 25 dkg sertéshús nagyon apróra felkockázva,
- 1 fej hagyma apróra vágva,
- 2 gerezd préselt fokhagyma,
- 5 ek olaj,
- 2 ek reszelt emmentáli,
- liszt, só, bors, bazsalikom, kakukkfû, petrezselyem.
Elkészítés:
A padlizsánt sózom, borsozom, lisztbe fozgatom és forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütöm. A paprikacsíkokat olajban szintén rövid ideig sütöm. Ezt követõen a hagymát is megpirítom egy kevés olajban. Az olajban a húst erõsen megpirítom (10 perc), hozzáadom a hagymát, a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sót, borsot, egy kevés bazsalikomot és kakukkfüvet és további öt percig kis lángon párolom. Egy kizsírozott felfújtformába rétegenként lerakom a padlizsánt, a húst, a paradicsomot (sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfûvel fûszerezve) és a paprikát. Megszórom reszelt sajttal, meglocsolom olajjal és 200 fokos sütõben fél óráig sütöm. Pitát, vörösbort és tzatzikit kínálok hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése